SAYFALAR

29 Nisan 2009 Çarşamba

KELLE PAÇA ÇORBASI





MALZEMELER:

-1 adet kuzu baş
-5 adet kuzu paça(ayak)
-Un
-Margarin
-Tuz

YAPILIŞI:

Başı satın aldıktan sonra büyük bir tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su ilave ediniz.Gece boyunca serin bir yerde bekletiniz.Ertesi gün kanı çıkmış suyu boşaltınız.Burnunu tahta üzerinde biraz vurunuz .Yıkadıktan sonra düdüklü tencereye koyunuz.Paçaları ocak ateşinde tütsüleyip yıkadıktan sonra başla birlikte üzerine çıkıncaya kadar su ilave ediniz.Birbuçuk saat pişiriniz.
Daha sonra etleri tencereden alıp suyunu tel süzgeç ile süzünüz.Etler soğuduk-
tan sonra ayıklayıp,didikleyiniz.Bir kasenin içine 5 kaşık un yeterince tuz ,su ila-
ve edip çırpınız .Süzülmüş etsuyunun içine sulandırılmış unu terbiyeleyiniz .
Kısık ateşte unun köpükleri kayboluncaya kadar kaynatınız.Etleri ilave edip altını kapatınız.Servis ederken sarımsak sirke hazırlayınız.
Çocuklar ve yaşlıların kemikleri için son derece faydalı besindir.Ben ayda bir
kere pişiririm.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. thank you for all of your compliments!I've visited your blog and I love it!Happy every day..

    YanıtlaSil
  2. bir toptan kelle eti ve kelle paça toptancısı olarak size tavsiyem kelle eti ile kuzu ayak paçayı hepsini bir arada pişirin bazı bilmeyen insanlar ayrı ayrı pişirerek en son hepsini birbirine karıştırmaktadır kesinlikle yanlıştır.

    YanıtlaSil