SAYFALAR

10 Haziran 2013 Pazartesi

KABAK REÇELİ


Kabak reçeli helvacı kabağından yapılır.

Kabak reçeli hazırlanırken;

1 kg. kabak,

1 .5 kg. şeker,

750 gram su,

1 limon suyu veya 1 .5 gram limon tuzu.



Helvacı kabağının iri, derin dilimli olanı iyidir. Kabuğu soyulmuş veya çekirdeği çıkarılmış kabak dilimleri 4-5 mm. derinlikte kesilir. Bu dilimleri 4 kg. su içinde 250 gr. sönmüş kireç eritilmiş ve durulmuş kireç suyuna konarak 6 saat veya daha fazla bekletilir. Sonra kabaklar duru suda yıkanıp suyu süzüldükten sonra şeker ve sudan yapılmış kaynar şurup içine konarak pişirilir. Reçel kıvamını bulunca limon suyu veya limon tuzu ilave edilerek 1-2 dakika daha kaynatıldıktan sonra ateşten indirilir. Sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurulur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder